SISAKOK ÉS AMI MÖGÖTTÜK VAN

2015. január 18. 12:15 - CaptainRudolf

Űrgárdista sisakok

A történelem már ezerszer bebizonyította, már az ókor óta, milyen fontos a fej védelme harcban, de ugyanilyen fontos a könnyed mozgás. Ez talán a Birodalmi Gárda katonáira igaz az univerzumban, ők tartották meg a ma ismert katonai ruházat elemeit, mint például a sisakot.
Az Űrgárdisták sisakja viszont a teljes fejüket védi, csak a szemnyíláson látnak ki. Esetükben, az erőpáncél miatt talán nem olyan fontos a gyors, könnyed reagálás. A harmincadik és a negyvenedik évezred között rengeteget változott a Gárdisták fejvédője.
Most már a gárdisták posztjától, betöltött szerepétől is függ milyen a sisakja (pl a Veteránoknak rendszerint fehér és díszesebb ez a sisak). Külön sisak jellemzi Roham osztagokat, megnyújtott orr résszel. De ugyanez mondható el a Holló Gárda katonáinak sisakjáról is. Legdíszesebbek talán az Ultragárdista sisakok.
space_marine_helmet_versions_by_hattonslayden-d5jzdos_1_.jpg

Vannak olyan hősök, harcosok akik nem hordanak sisakot ezzel is inspirálva bájtársait. A Káplánok sisakja egy koponyára emlékeztet, mely minden szövetségesben, ellenségesben félelmet kelt. Az Orvosnak külön optikával van ellátva a sisakja (sokszor maga a koponyájára is szerelnek ilyen implantátumot). A következő képen láthatjátok mennyi fajta és milyen sisakokat használnak az Űrgárdisták. Köszönöm hogy elolvastad ezt a vasárnapi szösszenetet. CantainRudolf voltam. ui: Ti melyik sisakot hordanátok gárdistaként? 
helmetvariations15-12-11.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://warhammer40k.blog.hu/api/trackback/id/tr397084969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása