Folytatás...

2015. október 23. 17:28 - Serrath

Tisztelt Nagyközönség!

 

Mivel a bejegyzés két témában is folytatás egyszerre (Csontbrigád, Tereptárgyak szemétből) így nem tudtam frappánsabb címet adni a dolognak:D

Először is a legfontosabb, maga a Csontbrigád, mely egy saját festési sémám az Imperial Guard (Opel Astra) seregnek, cadian figurákat alapul véve.

Még maga a birodalom is kell, hogy engedjen, szemet hunyjon bizonyos dolgok felett. Bár milliónyi világ milliónyi lakosa vonul nap mint nap csatasorba az emberiség védelme érdekében, a Terra urai tudják, hogy ennek ellenére se pazarolhatják el készleteiket, így az embereket sem.
Számos deviáns katona kerül a gárda soraiba, akik öntörvényűek, becstelenek, rendszertelenek, és lázadóak.
Bolyvárosok mocskaiban tengődő bandatagok, idegenek által rabigába hajtott telepesek, évekig ostromban szolgáló rögtönzött haderő. Mind mind egy lehetőség, hogy homok kerüljön a gépezetbe.
A birodalmat szolgáló komisszárok fő feladata, hogy kiszűrje az ilyen egyéneket, és likvidálja, megjavítsa a háború borzalmas gépezetét!
Ám még a komisszárok között is előfordulhatnak hibás egyének. Főleg, ha a kicsinyes, gerinctelen politika középpontjába kerülnek, és egy-egy vezető érdeke elé helyezik saját, ne adj isten embereik, vagy egy háború érdekét.

Az ilyen események bár elismeréssel kéne járniuk, mégis büntetés, bűnhődés, megaláztatás a jutalom.
Így járt az a Matias Lord Commissar és Hagar Ezredes, akik a helyi bolygóvédelmis parancsnokok és kormányzók utasítása ellenére, támadást színlelve csalta el a vad ork hodrákat a "feláldozható" civil lakosság felől. Ezzel ugyan majd kétmillió civilt megmentett, ám a BV-sek büszkeségének számító páncolozott harckocsik egy jó részét feláldozta, mellyel óriási felháborodást váltott ki a helyi politikában.
Bár a Lord Commissar hivatalos feladata az azonnali likvidálás lett volna, belátóan engedélyezte a parancsszegést az ezredesnek.
A sikeres mentőakció után az ezredest szinte azonnal kivégezték, ám Matiast pártoló flottaparancsnok, és felettese, Albert PDF Commissar közbenjárásának köszönhetően  kivégzéstől megmenekült.
Ám örök szégyenfolt kell kísérje, és feladata eddigi tanításaival ellentétes kell legyen, mivel Lord Commissarként "kudarcot vallott".
Titulusát és rangját megtarthatja, de feladata egy különleges ezred kísérete és parancsnoklása is.
A birodalom által még hasznosnak ítélt lázadó típusok, deviánsok, vagy éppen félőrültek, kik saját területükön kimagasló eredményeket értek el kapnak egy utolsó lehetőséget a Birodalom szolgálatára a Császár és a Szent Terra jóvoltából.

Ezen válogatott sereg a legnehezebb, legveszélyesebb és leghalálosabb küldetéseket kapja minden háború, hadjárat során.
Olyanok, akikért nem kár, szedett vetett banda, a legkülönfélébb világokból, a legkülönfélébb szokásokkal, és a legváltozatosabb devianciákkal

A várakozásokkal ellentétben azonban Matias helyt állt az új feladattal. Sikerült összekovácsolnia a vegyes társaságot, és megértetni velük, hogy a túlélésük kulcsa, ha együtt dolgoznak.
Lényegesen kötetlenebb ezred, lazább szabályokkal mint bármelyik. Ez volt az egyik feltétele, hogy működjön.
Hadjárat hadjáratot követ, csaták sokasága, mely nem csak fogyasztja, de gyarapítja az őket. A gárda rengeteg friss húst biztosít, egy egy újabb specialistát.
A rájuk akasztott gúnynevet büszkén viselve felvették az egységes öltözetet. Igazi sereget alkotván. A fekete - halál és a csont színeiben vonulnak csatába, hogy aztán ott pusztuljanak, vagy újabb csatára várva térjenek vissza.
Ők a CSONTBRIGÁD.

 

Ez után a kis háttérinformáció után pedig térjünk rá kevésbé unalmas dolgokra. Van néhány új kész / félkész tereptárgyam és figurám, melyeket szeretnék megmutatni nektek.

Az első két képen egy kimérából átalakított Helhound látható, 3 mesterlövés, egy rádiós, és egy sima baka. Az egyik mesterlövész kezében (aki térdel) egy sima lasgun van, meghosszabbított csővel, és a járművekhez járó rakéta középső része a scope. Szerintem pofás így :D
A kiméra lasgunjait levettem, ragasztottam fel két hordót, azokra egy-egy szívószál és kész is a tartály.
A háttérben megbúvó tartály egy nagyobb sörös doboz, a többi egyértelmű. Sajnos festve még nincs, de ha lesz, lesz róla kép úgy is!

Erre a galériára kattintva a saját Basiliskemet láthatjátok átalakítva, így már Medusa :D (azt a tippet kaptam, hogy jobb támogató egység, és csak egy csőcserébe került a dolog lényegében.
Valamint két büszkeségem, saját építésű kasrkin csapataim. 5-5 fő, vezérrel, rádióssal, 2-2 melta gun - plasma gun kíséretében lesz a teljes osztag (egy meltás még festésre vár, újra kellett alapoznom)
Őket sima command squad dobozból csináltam. Volt benne ilyen légzőakármicsoda. Annak az arcra helyezhető része plusz némi GS és kész is a zárt sisak. A táskájuk pedig Chaos Space Marine táskák, az oldalsó nyavaják és káosz jelölések nélkül. A csatlakozás pedig két drótszál, egyiket a másikra tekertem, és oda ragasztottam.
A tereptárgyak pedig! Az egyik egy konzerv doboz és némi papír, lefestve, szárazecsetelve. A kémény pedig nem más, mint egy irodai házrugós szék teleszkópja, ami a házrugót takarja. 
Mivel egy gyárilag is fekete, így alapozni se kellett :D (éljen a lustaság), csak szárazecsetelni és kész is!

Ebben a galáréiában a jelenlegi vezetőség látható!
Balról jobbra: Allinroy Master if the Ordnance, Matias Lord Commissar, Dankred Company Commander, Niclazh Techpriest Enginseer.

Ez pedig a kommentben is említett videósorozat első része!

Ennyi lenne mára a bemutatóm.

Köszönöm a figyelmet!

serrath

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://warhammer40k.blog.hu/api/trackback/id/tr768014859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Serrath 2015.10.23. 17:53:44

MAJD EL FELEJTETTEM! TALÁLTAM EGY NAGYON JÓ KIS VIDEOSOROZATOT! JELENLEG 17 RÉSZES! hulladékból építkezik a srác is pofás terepeket!

www.youtube.com/watch?v=7N6Tii5N0NM

Gergő Györkei 2015.10.23. 18:34:25

@Serrath: A terepek nagyon jók lettek, hangulatos, bár lehet a klubbos fekete asztalhoz jobban passzolnak, mint az otthonidhoz!

A techpriest is szuper, az koverzió vagy eredeti modell?

Serrath 2015.10.23. 19:49:50

Köszi a dícsérő szavakat, el is várom! :D

eredeti, fém!
süti beállítások módosítása