Konvertálás egyszerűen 2.rész

2014. október 20. 06:00 - gerry666

Necron immortals part.1

Nemrég sikerült beszereznem 14 db összerakatlan necron warriort (meg 6 összerakottat). És mivel én a immortal/death mark multi partos GW dobozból a death markokat raktam össze így megmaradt az összes immortal fegyver ami tökéletes alkalomvolt egy kis konvertálásdira. 

Szóval ez a két doboz szükséges a következőkhöz. Persze lehet ha valaki az immortalokat teszi össze és aztán a death markokat konvertálja egyéni ízlés sok eltérés nem lesz. Szóval íme a keretek amivel dolgozunk.SAM_0655.JPG

Amire szükségünk lesz egy darab elkészítéséhez:

1x immortal/warrior fej

1x immortal hát

1x warrior mellkas

1x warrior láb

1x egy immortál vagy warrior bal kéz

1x 25mm es base

Íme egy képre össze szedve:SAM_0656.JPG

Szóval ha ez megvan akkor először a testeket pattintsuk össze. Hamar észrevesszük, hogy nem illeszkednek egymással ezért némi faragást kell eszközölni a warrior mellkason mivel a kis kiálló pöcköt le kell róla operálni.SAM_0659.JPGA bal oldaliról leszedtem a pöcköt meg egy kicsit a gerinc részt is, hogy elég sima legyen a ragasztáshoz a másik egy érintetlen warrior mellkas. És miután össze illesztettük őket ennek a képnek kell fogadnia:SAM_0661.JPGMint látható egy szép hézag van a testek között amit majd később kétkomponensű gyurmával orvosolunk. De előtte rakjuk össze a többit is az előbbiek szerint.SAM_0663.JPGMiután megvagyunk jöhet a putty (kétkomponensű gyurma), hogy eltömítsük a hézagot a két test között és kicsit nagyobb váll lemezeket kapjanak. Érdemes mellé egy kis vizet is készíteni, hogy ha már nagyon ragadna a putty akkor vizezzük be az ujjunkat és máris megoldódik ez a gond.SAM_0665.JPG

Közben ha valakinek sikerül úgy ahogy nekem levágás közben megsérteni a hátsórészen lévő vékony kábelt az pótolhatja egy gémkapocs darabbal. Alapozás után úgyse fog látszódni.
SAM_0666.JPGMajd ahogy mondtam a váll lapokat is illik kicsit kiegészíteni legalább ameddig a kis kiálló pöcök szerű valami tart. Nem nagyon sikerült nekem se de alapozás festés után szerintem nem nagyon lesz feltűnő.SAM_0672.JPGMiután ezzel megvagyunk már csak a meglévő darabokat kell össze illeszteni.SAM_0673.JPGÉs ha ez is megvan már majdnem készen is van egy immortalunk. SAM_0674.JPGDe sajnos a GW spórolt a hátsó gerincel így a hátán egy üres rész marad.SAM_0675.JPGItt ötletelés céljából megállítottam a munkálatokat vannak ötleteim de várom a véleményeteket szerintetek mivel és hogyan lehetne a hátát megcsinálni. Szóval a fél csapat egyenlőre így néz ki.SAM_0676.JPGA bal szélén a hátsó egy eredeti immortal. Ahhoz hasonló gerincet kellene nekik összehozni. Szóval egyenlőre itt tartanak remélem sikerült ötleteket adnom. A következő részben pedig befejezzük őket és felhasználjuk a maradék fegyverzetet a többi immortal létrehozásához. 

Ha tetszett a cikk lájkold facebook oldalunkat további érdekességekért és, hogy ne maradj le semmiről.

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://warhammer40k.blog.hu/api/trackback/id/tr206808883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MA5X 2014.10.25. 17:26:12

Jap, a hagyomanyos modszer immortal gyartasra.

A koltseghatekony modszer necron seregekre:

- 1 immoral doboz + 1 warrior doboz: immortalbol siman osszerakva 5db deathmark, a fenti modszerrel osszerakva 5 immortal az egyik fegyverrel(pl a gaussal), majd siman csak fegyvercsere 5db warriornal (tesla) + marad elvileg 2 warrior (hacsak azota doboz tartalmat nem nyirbaltak meg.

- 1 lychguard doboz + 1 warrior doboz: a 3 lehetoseg egyike osszerakva (ami legjobban tetszik kinezetre) ez 5 figura. Majd a fenti cikkhez hasonlo modon 5db alternativa oszzerakva, vegul a 3-ik fajta a sima warrior + fegyver kombinacioban.

- 1 immortal doboz + 1 lychguard doboz + warriorok: deathmark fej + lychguard test --> 5db cyptek. lychguard fej + immortal test + lychguardbol bar bit --> 5db sima lord. Maradek cuccokbol meg a fentiekhez hasonloan legyarthato meg kb. 10 immortal es 10 lychguard.

- maradek warriorokbol, fegyverbol csak kez megtartva, es muanyag lapbol uj 'odafaragva' esetleg test GS lapokkal itt-ott elfedve --> flayed one adag. Bar sajnos legutobbi codex ota tokeletesen hasznalhatatlanok, igy foloslegesek.

- nem igazan konverzio, de ugyis jo dolog az annihilation barge --> 2-3 overlord megmarad :)

Ami meg mindenkepp hasznos dolog: instamould. Ha masra nem is, de a haton levo gerinc potlas tomeggyartasara.

gerry666 2014.11.12. 22:39:16

Köszi ezt az instamouldot nem nagyon értem mi a fene igazából :D Ja és ha nem akarsz deathmark fejet elhasználni egy cryptekre akkor szerintem puttyvalis simán meglehet oldani a dolgot bár igaz nem lesz annyira szép de hát na valami valamiért :D. Ja és bocs, hogy csak most írtam kicsit elvoltam havazva.

Petrow 2014.11.13. 12:08:58

Hadd reklámozzaam a klubtársak blogját, hasznos olvasnivaló lesz :)
drcsernuswargame.blog.hu/2013/12/15/instant_mold
süti beállítások módosítása