Da WAAAAAAAAAAAAGH! Wagon!

2016. január 01. 00:01 - Serrath

Kedves mindenki!

 

Igen rég jelentkeztem már bármilyen bejegyzéssel is, ennek több oka is van, első, hogy nem igazán csináltam semmi olyat, amivel bejegyzést írhattam volna, másodsorban pedig örömmel jelenthetem, hogy az ország térképén egy újabb csillag jelent meg, mely klubbot jelöl, Füzesabonyban! 

Szárnybontogatás folyik még, de alakulunk, ezt örömmel jelenthetem!

Na de kanyarodjunk kicsit vissza, mert a téma ami miatt ez a bejegyzés születik, több céllal is rendelkezik.

Első sorban az, hogy 2016.01.01 00:01-kor legyen új bejegyzés :D

Ezen felül egy új munkámat szeretném bemutatni nektek, ami nem más, mint egy ork battlewagon!

Na nem a gw-s fajtából. Egy jó erős, 1000 Ft-os kukásautó alappal indultam neki a projektnek könnyelműen, mondván, áhh, ork, dobunk rá némi szemetet, nem is kell jól kinéznie, akkor is igazán orkos jármű!

Csakhogy ez egy jó erős tévhit!

Mihez vagyunk szokva? szép, szimmetrikus, szabályos, arányos. Na ez mind olyan, ami rettentő hátráltató tényező!

Elkészültem első körben a járművel, lealapoztam az akkor még színkavalkádos roncsot. Feketén ért az a csalódás, hogy hát ez borzasztóan üres és semmilyen.
Senki ne higgye azt, hogy egy orkosított jármű elkészítése könnyű feladat! A hangulatot és az orkosodást eltalálni és felépíteni nagyon nehéz, nem elég néhány páncéldarab egy járműre és kész, rengeteg kis apró részlettel lehet pofásítani.
Ha valaki ilyesmire adja a fejét, készüljön fel rá. legalább egy vödör (sző szerint) mindenféle alkatrésszel és elemekkel, amik szépíthetik a járművét.
Én koránt sem vagyok elégedett a végeredménnyel, még mindig van benne potenciál, de így is több mint 10 órát szenteltem a kis teherautó orkosítására. Mindig találni egy kis részletet, egy kis elemet, egy alkatrészt, amit rá tudunk tenni és nem érezzük még túlzásnak.
Mivel első járművem, amit orkosítok, (van még kettő alapozott egyébként) nem akarok túlzásba esni. Ezt is meg kell tanulni, majd kialakul.

A második dolog a festés. SM járműnél mi a festés? Alapozás, egy két szín, bemosás, esetleg élkihúzás és kész. Az úgy pofás. Az ork jármű sajnos nem (feltéve, hogy igényes munkát akarunk). Alapozás, alapszínek fel, mosás fel, Red Paint Job fel (mert amelyik nem kap béna piros ork festést, az nem ork jármű), kiegészítő színek fel, sérülések fel, rozsdásodás, időjárás mocskai fel, újabb mosás fel, és az orknál ez az a szint szerintem, ami létminimumnak nevezhető. "Macerásabbnak" tartom mint a sima járművekét.

Azért is kezdtem ezzel a kicsit sokak számára lehet unalmas felvezetővel, hogy eloszlassak egy tévhitet (gondolom nem csak bennem volt így a gondolat), mégpedig, hogy orkot konvertálni egyszerű és kezdőknek való sereg. Hát nem az, de nem tépem tovább a billentyűzetet, íme amit én alkottam:

Íme az én alapnak mondott ork battlewagonom zzap gunnal a tetején. Egyszerű, kezdetleges ork alkotás alap festéssel.

Akarom bolondítani, mert téli talpas orkokat akarok csinálni, szóval a járműveken is lesz némi hóesés, salak, meg ilyesmi, de ezt már csak jövőre!

Amit használtam hozzá:
1 olcsó kukás autó
1.5mm vastag műanyag lap
egy számítógép táp csatlakozója és kábeljei
egy imperial guard tolólap
a zzap gunnál egy IG rakétavető és chem cannon házasodása
szúnyogháló a fordítva felrakott "Sorry Boss" feliratú ajtó ablakán
az elülső ablakon pedig egy terepjárú ponyvaeleme található (mert nem akartam azzal kínlódni, hogy orkot eszkábáljak a járműve, így eltüntettem a fülke belsejét :D ).

Ennyit szerettem volna veletek megosztani az új évre hirtelen, úgy is mindenki részeg és másnapos lesz :D

Kívánok mindenkinek csatákban, sikerekben gazdag boldog új évet és sok sört!

serrath

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://warhammer40k.blog.hu/api/trackback/id/tr298216728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MeyilKree 2016.01.02. 01:32:28

Kerékre tüske mehetett vón' még, de tettszik!
süti beállítások módosítása