Renoválás

2014. szeptember 25. 01:36 - gerry666

Gretchinek 1.rész

Nos mint sokan mások én is általában a pénztárcabarát figurákat szeretem aminek következménye gyakran a borzalmas festés bár nem vagyok valami jó festő sőt kifejezetten elég rossznak mondanám magam :D. De mindig igyekszek egyszerű megoldásokat használni olyan dolgokkal megoldani problémákat ami majdnem minden háztartásban megtalálható. És helyrehozni az esetenként felmerülő borzalmakat, mint azok a TV show-ok amikor egy ronda nőből időt és pénzt nem kímélve drága és ronda nőt csinálnak.

Első alanyaim egy barátomtól vett ork csapatban voltak benne:
SAM_0523 másolata.JPG

SAM_0525 másolata.JPG

Nos igen... a bal szélsőt már megpróbáltam kicsit lemosni acetonnal de nem nagyon vált be. Majd még egy nekifutással aceton zsepik és fogkefe valamint a körmöm kárára sikerült ennyit elérnem: 

SAM_0526 másolata.JPGSAM_0527 másolata.JPG

 Az egészben a legrosszabb, hogy annyira vastagon van rajta a festék, hogy most kezdtem el látni rajta a részleteket. Pedig még mindig meglehetősen sok festék van rajta. Szóval az egyik legpuritánabb módszerhez folyamodtam, megfogtam egy szikét és lekapirgáltam ahol tudtam ahol pedig mélyedésvolt és nem akartam nagyon megsérteni benyomkodtam a festéket, hogy kirajzolódjanak a részletek. Megdöbbenésemre még jó pár sorja is lapult a festék alatt. Íme az egyik kedvencem:

SAM_0528 másolata.JPG

De végül 2 órányi (túlzás nélkül) kapirgálás után ez formálódott ki:

SAM_0531.JPGSAM_0530.JPG

És végül pár órányi festés után elkészült, mint mondottam nem vagyok egy nagy festő de igyekeztem azért egy TTQ minőséget összehozni. Nagyban nehezítette a dolgot hogy egyes részeken még mindig volt festék amit nem tudtam leszedni ezért eltakart részleteket amit festéssel igyekeztem pótolni.

SAM_0535.JPGSAM_0534.JPG

Köszönöm, hogy elolvastátok a cikkem ha észrevételetek van nyugodtan dobjatok egy kommentet igyekszem a többi gretchint és ehhez hasonló modellem kicsinosítását bemutatni. 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://warhammer40k.blog.hu/api/trackback/id/tr86727909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Petrow 2014.09.25. 08:45:50

Húha, azt ugye tudod, hogy betyárosan megszívattad magad? :)
Nézz fel az inkvizítor "Festék eltávolítása" topicba, ott jobbnál jobb ötletek vannak rá, hogyan szabadulj meg a hátramaradt festéktől.

Acetonnal az a baj, hogy nagyon gyorsan párolog, és a vastag festékkel ennyi idő alatt nem fogsz tudni mit kezdeni. Ha mindenképp a körömlakk-lemosóhoz ragaszkodsz, akkor szerezz egy kisméretű üveget, amibe a figura is belefér (bébieledel rulz), tedd bele a figurát, öntsd rá az acetont, és várj pár percet. Előtte célszerű leműteni a talpról, mert azt is oldja.

Ami nekem bevált:

- fékfolyadék. Sima, kék flakonos, Prevent DOT 3-as fékfolyadék, tesco-ban, vagy bármelyik benzinkúton megkapod. 1-2 óra ázás után oldja az átlag makettfestéket, de még a legmakacsabb dolgokkal is elbírt 2*1 napi áztatás, és intenzív fogkefézés után. Műanyagra, fémre tökéletes, műgyantával tegyél előtte próbát. Ha nagyon trutymós lesz az áztaás után, várd meg, amíg leüllepszik, aztán egy rossz teaszűrőn (és esetleg egy beletett itatóspapír korongon) átszűröd, és voilá, újra felhasználhatod.

- Nitrohígító. Nagykaliber. Még nem találkoztam olyan festékkel, amit ne szedett volna le. Cserébe a létező legdurvább szagú anyagok egyike (az a gáz, hogy még kellemes is...), úgyhogy hidd el, amikor azt mondom, CSAK KINT használd. Fémre, mint a gobbóid, nincs ennél jobb. Viszont folyósítja a műanyagot, de még a műanyag base-t is, műgyantával pedig nem is mertem kipróbálni, mit csinál. Ez bőrrel érintkezve sérülést nem okoz, de ha elolvasod, hogy bőrön és légzés útján mik szívódnak fel a szervezetedbe, nem lesz őszinte a mosolyod.

- Zsíroldó. Bármelyik tescoban megkapod, de ha lehet, ez még veszélyesebb. Kezeden lévő zsírral nagyon szépen reagál - a többit a fantáziádra bízom. Viszont szagtalan, és se a műanyagot, se a műgyantát se bántotta.

A fentiek mindegyikéhez keszytűben nyúlj hozzá. A fékfolyadékhoz a sima hátébé gumikesztyű is elég, a nitró és különösen a zsíroldó viszont úgy rágja át ezeket, mintha rajtad se lenne - szóval ezeknél ne spórolj a vastagabb védőeszközön.
Jah, és készülj fel, hogy ha fröccsen, akkor a környező tárgyakon lévő festékkel is elbánnak, szóval ne a Gucci öltönyödben sikáld le a Gobbót, a Bentley mellett :)

gerry666 2014.09.25. 13:46:36

@Petrow: Köszi a nitro hígítót kicsit erősnek érzem de a többit kipróbálom mindenképp :) Bár sajnos a zsíroldóval már van személyes tapasztalatunk CaptainRudolfalxD de nem makettezés terén persze :D
süti beállítások módosítása