Felderítés a Tesla-Prime-on

2010. június 11. 12:00 - dugo győr

A portyázás, a hódítás lételeme az orkoknak, nincs ez másképpen a Vasöklök kemény fiai életében sem. A régóta elhagyottnak hitt bolygón a Tesla Prime-on került sor az alábbi összecsapásra. Ssezr warboss felderítő küldetésre küldte hanyagolt egységét a szinte még a földből ki sem nőtt "lángóló" osztagát. Ez az egység is csak reménykedhetett abban, hogy a bolygón találnak olyan egységeket, akit a halálba küldhetnek. Röviddel a skacok ledobása után egy jól felkészült tyrranida sereggel kerültek szembe, így a felderítőket vezető Rught számára egyszerű döntést meghozva csatába vitte a felderítő-sereget.

Cél: a bolygó fennhatóságának megszerzése (területfoglalás)
Pontszám: 800 pont
Ork seregösszeállítás:
Megarmoured warboss (Rught)
10 burna boy
Battlewagon
26 boy + 1 boynob
26 boy + 1 boynob

A bal oldalon felálló 27 fős boyosztag támogatására Rught a közeli erdő takarásában kezdte a csatát. A jobb oldalon egy elhagyott romban, fedezékbe húzódott a másik 27 fős boyosztag.
A bal oldali előrenyomulást génorzók zavarták, így Rught az "óvatosabb" előrenyomulás mellett döntött. A génorzók jöttek(6incs)-futottak(6incs!) és sikerült berohamozni a lövések által megtépázott bal oldali boyokat. Nem volt acélos az ork csürhe, így könnyedén 15 génorzó cafatokra tépte az egységet. Rught vezért megcsapta a vér szaga, ami bosszúért kiáltott. A battlewagont a génorzók felé irányította és a kiugró burna boy osztag úgy elsöpörte a génorzókat, hogy hirük-hamvuk sem maradt. Ezután a tyrranida egységek a jobb oldali boyosztag felé törtek és a nida psykerek lőttek kisebb-nagyobb fegyvereikkel. A boyok hősként állták a lövéseket és nem rettentek meg a feléjük törő warriorosztag és a hive tyrentek láttán sem. A wagonba való sikeres beszállás után Rught vezér felmentő seregként érkezett és a warrioroknak rontott az őt kísérő burnásokkal. Rught vezér életét adta, hogy a bolygót megszerezze a klán. A kísérete minimális károkat szenvedett a csata során, ám a boyosztagok veszteségei miatt a Vasököl klán harcosai is visszahúzódtak, így döntetlen lett a csata kimenetele.
A lángszórós osztag belekóstolhatott az ork életbe, mely örök küzdelem és győzelem!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://warhammer40k.blog.hu/api/trackback/id/tr812072871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása