A próféta és a Csaló küzdelme

2010. június 22. 12:00 - dugo győr

Letűnt korokat idéz meg a bolygó, ahol járunk. Templomok romjai, egy város maradványai. Hiába, az idő minden megold... Eltemeti a múltat, port és kérdéseket hagyva maga után.

A csata nem 2 ellenséges faj küzdelméről, sokkal inkább 2 vezérről, 2 harcosról szól.

Cél: Objektíva (5)
Pontszám: 1250
Ork seregösszeállítás:
Ghazghkull Thraka
3 Meganob
+ Battlewagon
30 boy
30 boy
15 loota

A kezdés a Csalónál, így az oldalválasztás is. Az objektívás küldetés az orkoknak kedvez a 3 troop miatt.
Első körben előrenyomulás és puffogtatás, 30 kocka, 2 necron elfektetve, majd következő körben a 2 necron felkel. Ennyit a támogató osztagról 225 pontért.
A jobb szárnyon meginduló 30 fős boyosztag a weirdboy társaságában minimális veszteséget szenved el körönként, 5-5 boyt lőnek ki az immortálok a lord társaságában. A második körben a középen lévő erdőből induló battlewagon fedezéket adva a jobb szárnynak ráfordul a 10 fős warriorokra és deffrollával boldogítja őket. 6-os a találatra, ebből 3 necron fekszik le. Ghazghkull és 3 fős testőrsége kiszállás után lángszórózik és shootákkal puffogtat, de mindössze 1 db necron esik össze. Hiába nem a távolság az erőssége ennek a seregnek...Ghazghkull elüvölti magát, így megadva a lehetőséget a jobb szárnynak, hogy beérjék a közben hátrafelé meginduló immortálokat, ám a 6 inches futás is kevésnek bizonyul. Ghazghkullék hazaküldik a warriorosztagot, így foglalják az objektívát.
3. körben az elteleportált lord az immortálokkal megfelezi a lootáim számát, de a morálteszten átmennek, így még egy utolsó lövéssel kitombolhatják magukat haláluk előtt. A jobb szárny ezzel a teleportálással megtisztítva, így ott is foglalom az objekívát és szépen széthúzom a skacokat egy esetleges visszateleportálás lehetőségét kiküszöbölve. Ghazghkullék visszaszállnak a wagonjukba és előremennek 3 objektíva közé figyelemelterelésnek. Eközben a harmadik objektívát tartva a középen araszoló boyosztag fedezékbe húzódik. A battlewagon armor plate-jei felfogják a gaussok lecsúszó találatait, így előretörve sikerül berohanni a templom mögött eddig teljes takarásban lévő, az objektívát foglaló warriorosztagot. A powerklaw instantolják a necronokat és megtépázva ugyan, de elfoglalják Ghazghkullék az objektívát. A Csaló és a pariah rohamába meghal a 3 meganob és Ghazghkull is 2 woundot kap, de hősként tartja az objektívát. Csak Ghazghkull és a Csaló marad a gigászok csatájában, ám ebből a csatából a félisten kerül ki győztesen, a próféta összeesik a csatatéren.
A meccs végeredménye 2-0 az orkoknak, amit nagy veszteségek árán szereztek meg.
Akik vérüket adták a győzelemért:
Ghazghkull Thraka, a Próféta (súlyos sérülések - előreláthatólag felépül)
3 Meganob (halottak)
15 lootaboy (14 halott + 1 hazavitte a hírt, hogy erősebb páncél kell a gausspuska ellen)
10 boy (halottak)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://warhammer40k.blog.hu/api/trackback/id/tr902098117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása