Tau vs Necron(ok) 3000pt v 3000pt

2010. június 25. 12:00 - gerry666

A Q-15 szokatlanul sok lélek tűnt fel így oda mentek a Csalóék megnézni hogy mi folyik ott ám útközben találkoztak Er-/ik necron flottájával és mivel ők is pont arra felé tartottak így csatlakoztak a csalóhoz. Hamarosan Oda is értek ahol a Tau Éter ek gyülekezet valami nagyra készültek.A Csalóéknak és Er-/ik nek több se kellett hogy megtámadja a taukat ám a frontális támadás nem lett volna bölcs dolog hiszen akkor az ottani Éter-ek  elmenekültek volna így azt találták ki hogy a bolygón lévő 5db flottahajót foglalják el hogy ne tudjanak elmenekülni a tauk. A necronok lopakodva érkeztek így ők kezdtek.

 

Kezdés.

Necron:A necronok feltesznek 3 troopot védeni illetve egy 15 főst lordal meg a Csalót egy takarásban lévő helyre.

 

TAU: A tauk felvonultatnak sok tankot és néhány tau tűz harcos egységet illetve egy fullos xv8 as egységet Hq-val!

 

1nap:

Necron: A necronok feltesznek majdnem mindent a jobb szárnyra 4 pusztító és 2 nehéz pusztítto sorakozott fel hogy megvédje azt a 10 warriort ami felé az xv8-asok közelednek. Illetve mögéjük került még 10 pariah és egy melette lévő erdőbe 3 lidérc. A bal szárnyon 15 warrior védett egy objektívát és középen 1 osztag védett egy objektívát és a csaló szorosan az objektíva melletti ház takarásában bujt el. Er-/ik elteleportált  15 warrior társaságában a tankok mellé de sajna beleszóródott egy patakba de hála a csaló áldásának nem történt baj így a mögöttük lévő az objektívát házból foglaló tau kat vették célba amit meg is ritkítottak egy kicsit. A jobb szárnynál lévő pusztítók és nehéz pusztítók pedig tüzeltek az xv8 asokra nem sok sikerrel 1-2 dronon kívül semmi illetve még 5 pariahis rájuk látott a vaksötétben így rájuk lőttek azok is pár dron veszteséget okozva csak.

Tau: Elkezdtek a tankok mellé teleportálódott osztaghoz igyekezni az xv 8-asok illetve majdnem mindegyik osztag ami a pályán volt. Le is szedtek párat de a lordnak hála felkelhettek. Így pár necron warrior veszteség volt.

 

Necron: Er-/ik elteleportálódott (miután megdobott rengetek regenerációs kockát így kb meccs végéig körönként 1-2 vesztesége volt és életben is maradtak nagyon strapabíró egység volt). egy kicsit arrébb az épület elé viszont két tank közé némi szóródással persze mivel az eredeti úti cél nem ez volt:P . Beleszóródtak egy kis patakba de senki nem sérült meg viszont a taukról ez nem mondható el mivel megették a troopot.Továbbá amit csak jónak láttak előre nyomult pl a 3pariah és kicsit a destroyerek is és a lidércek. Aztán Er-/ik-ék elkezdték lőni ismét a házban lévő taukat a destroyerek továbbra is rálőttek az xv8-asokra de még mindig pár seb és dron veszteségen kívül semmi. A lidércek 1 incet futnak mennek. Aztán Er-/iknek eszébe jutott hogy le akarta teleportálni a nyúzókat és a scarbokat de már késő volt:S


 

Tau: Az xv 8-asok elkezdtek vissza menni a házban lévő objektívát foglaló warriorokhoz. A tankok közeledni kezdtek a necron objektívak felé és lőttek er-/ik necronjait és pár destroyert ám mind 2 talpon izé levegőben maradt. Ám sajna a Er-/ik és csapata a sok lézert nem bírta és lefeküdtek.

 

3nap:

Necron: Megpróbálták behozni a scarboakt hogy lefoglalják a battlesuitosokat de beleszóródtak a xv8-asokba és 2 dobásra meghaltak. A nyúzók viszont némi szoródásal de jó hejre érkeznek a bal szárnynál lévő bevackolt troopot veszi célba. A csaló pedig kimozdul rejtekéből és előre mozog.

Tau: A troopok lőttek Er-/ik-re a tankok a C'tan ra. De a c'tan 1 sebet szerzett Er-/ik pedig pá sérültet. Ám hamar potólták a troop hiányt és egy osztag visszament a házba. Az xv8 asok berohanták a lidérceket a lidércek ütöttek pár sebet és pár dront az xv8-asok pedig szétverték a lidérceket. Illetve behoztak a pariahk mellé eg yosztag krootot amik beis rohanták a pariah-kat.

4nap:

Necron: a Csaló megy előre. Az immortálok mennek előre a balszárny nál. A destroyerek az xv8 asokra lőnek illetve a warriorok is és végre sikerül leszedni 3 xv8-ast és dront. A pariahk pofoszkodnak a krootokal. Illetve a nyúzok öldösik a tauk osztagot. És a pariah vs kroot harc folytatódik.

Tau: Kinyirják a Csalót előre mennek a tankok és ritkicsák a középen objektívát foglaló necronokat. Az xv8-asok megeszik a warriorokat. Behoznak egy xv 25 ös osztagot a balszárnynál. És megölik a pariah osztagot a krootok.

5nap:

Necron: Er-/ik elteleportál az elöbb az xv8 asok által megtisztított objektívához ám egy szóródás következtében az erdőbe csapódnak és 2 necron warrior kitöri a nyakát. A középen lévő warriorok lövik a tankot nem sok sikerrel. A destroyerek és heavy destroyerek az erdő felé mozognak és megsározzák a krootokat amibe  bele is halnak. Az immortálosok haladnak a tankok felé. A balszárnyon lévő immár csak 14 fős osztag megsorozza az xv25-ösöket de nem látnak rájuk túlságosan.

Tau: az xv 25 bejönnek az objektívához hogy vitassanak. Közben középen kinyírják az összes warriort. és az xv8 asok visszafordulnak a oda teleportált Er-/ik hez .

6 kört ugyan megdobtuk de a tauk főbb Éterei elmenekültek így egy döntetlenben egyeztek ki.

Utóirat:Köszönöm ezt a jó meccset a résztvevőknek és a mellettünk ülő kommentároknak:) És nagyon fair play volt hogy amikor elfelejtettünk morált dobatni akkor utólag megdobta:P

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://warhammer40k.blog.hu/api/trackback/id/tr512106605

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása