Necron Tau vs. Space Wolf Eldar

2010. július 19. 12:00 - Enriq

A szövetségesekről a cím  mindent előrul, úgyhogy csapjunk is a közepébe.

Seregek: 1000 pont fejenként

Felállás: Spearhead

Küldetés: Annihilate

Wolf-Eldar  szövetség kezdi a felállást. A pályaszél melletti épületbe beáll 4 Dark Reaper meg az Exarch Tempest Launcerrel és egy Farseer Doomal. Az épület alját 7 Dire Avanger foglalja el, mellettük a Fire Prism lebeg. Az Avatar egy Land Raiderben ülő Assault Terminator osztaggal várja a kezdőrúgást legelől. Velük van egy Runepriest 5 Wolffal. Másik 5 Wolf 7 Dire Avangerrel egy épület alján bújkálnak felettük Long Fang osztag. A Tauk beássák magukat a kezdőkör túloldalán lévő épület alsó szintjébe, felettük 10 necron warrior.Melletük egy heavy destroyer néhány skarab és egy tau siklő meltával. A kör túlodalán pont az Avatarral szembe a Csaló és egy tau Hq két testőrrel és két shield drónnal, ha minden igaz meltával és rakéta vetővel. Másik osztag tűzharcos egy warrior táraságában a asztal sarkát foglalja, de hogy miért azt mai napig nem értem. Előttük egy mestrlövész drón osztag. 

Beszivárgók: egy teljes osztag skorpio osztag powerfisttel a tau hq osztagtól 12" áll fel egy rom takarásában. A tau álcapáncélosok pedig a Fire Prismtől 18"-re várják a megfelelő alkalmat. Egy Monolit pedig tartalékban marad. Hurrá!

1. kör.

Semmi izagalom. A Prism kicsit megritkítja az álcapncélosokat, a reaperek persze nem látnak el odáig, akárhogy is erőlködnek. Az Avatar és termik előre mennek kicsit. A skorpiók 5"-et tudnak előre császkálni, így a várt roham elmarad. A long fang osztag lelő 2 warriort és rálő a tau siklóra, ami olyan jó rejtőzködik, hogy a rakéták célt tévesztenek. A rune priest jól ránéz a Csalóra aki, nem olyan szerencsé mint gyors így leég a csatamezőről.

Nézzük a válaszcsapást. A fire prism immo. a skorpiókból egy leesik a mesterlövész drón osztagnak hála. A tau hq osztag a Runeprist kiséretét lelövi semmi perc alatt!  A heavy destroyer hiába kóstolgatja a Land Raidert semmi nem történik.

2. kör

A fire prsimnek hála, már csak 2 álcapáncélos lézeng a pályán, de a reaperek még mindig nem látják őket, így hát csata után sisakcsere lesz. A runepriest becsatlakozik a másik 5 fős marine osztaghoz. Az avatar elöre kocog a kiszálló termik pedig kicsit megápolják a tau vezért és kíséretét és a tau siklóba is ütnek párat az effekt nem mozog nem lő. Ha minden igaz egy elemenekül. Néhány necron warrior leesik a long fang osztag tüzétől. A skorpiók a L. raider mellett bújnak.

Válaszcsapás. Monolith hála nem jön, de két terminátor leesik az ellenséges tűz következtében. Az álcapáncélosok semmi kárt nem tesznek a Prismben.

3. kör

A dark reaperek miután kicsit vaksik közelre így távolról szednek le néhány necron warriort. A prismnek semmi nincs látótávolságban így pihen egy kört. A skorpiók a land raider takarásában előre kocognak a mesterlövész drón osztag felé. A necron warriorok leesnek a long fang osztag tüzétől. A termik berohanják a tábla közepén lévő fire warriorokat, majd egy elesik közülük, de cserébe a tauk is elfogynak. Az avatar berohanja a tau siklót, de mivel még kicsit álmos így komoly kárt nem tesz benne.

Itt kezdődtek a problémák. A monolit beszáguldott a két bújkáló eldar-wolf minimál troop közé, de hála a véreskezű istennek nem sikerült senkit megölnie. A terminátorok száma egyre redukálódik.

4. kör.

A long fang osztag és a dark reaperek nem látnak senkit, így csak ücsörgélnek a prism rálő a monolitra, de semmi nem történik, ezt a land raider megismételi. A minimál troopok nagyon bújnak, az avatar megeszi a siklót. A skorpiók továbbra is előrefelé tartanak, de kicsit már fáradnak a sok sétától.

A monolit lő és 5 wolf meghal.....

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://warhammer40k.blog.hu/api/trackback/id/tr332159310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása