Necron VS Ork battlereport

2014. május 07. 05:37 - gerry666

A csendes koporsó

Az űr sötétjében egy űrhajó lebeg tétlenül eggyé válva a sötéttel kitudja mióta lebeghet a semmiben, csupán egyetlen füllel nem is hallható jelet bocsájt ki... S.O.S

Csodával határos módon a hajó ősrégi csendjét hamarosan hatalmas zaj lepi el mikor is a vészjelzést két közelben állomásozó hajó is észleli.

Az lopott és romos ork űrhajóban a szokásos üvöltések és bunyók zajlanak amikor egy fura zaj lepi el a parancsnoki hídban éppen szunyókáló orkok fülét. Meg zavarva őket a fontos tevékenységükben felébrednek, megvakarják a seggüket letörlik a szájúkból kifolyó nyálréteget majd a hajó orrán lévő ablakon ki bámulva egy romos űrhajót pillantanak meg.Az épp jelenlévő górénak ez épp elég is volt,hogy a jelenlévő orkjaival neki induljon elsőként kifosztani az űrhajót,hogy neki jusson a legjobb zsákmány. Így hát felrugdosva a még félálomban lévő orkokat beszálltak egy mentőkabinba és... becsapódtak egyenest a hajóba. 

A necron űrhajóban ennél kifinomultabban előre küldtek a hajóba 3 wraith-ot felderítés és adat gyűjtés céljából ám azok nem tértek vissza. Így hát a hajó irányításáért felelős lord némi kísérettel úgy dönt, hogy maga néz utána.

 

Csapatok

ORK (305):

-1 Warboss(Power Claw)

-20 boy

-5nob

Necron (305pt)

-1 Over Lord (kasza+orb)

- 2x5 immortal

 

 Feladatok és szabályok:

A mozgás 6 mezőnyi lehet, futni csak azután lehet,hogy ellenséggel találkozott egy egység.(elvégre minek futkosni egy üres hajón?)

A második körtől az ellenfél mindig dob egy kockával 6os esetén az egyik szellőzőre tehet egy Démon Herceget.

Az ellenfél helyezheti el a három küldetés tárgyat (ork a wraithokat, necron a zsákmányt). De legalább 12 kockányira egymástól és az ellenféltől.

ork feladatok:Megszerezni a hajón lévő zsákmányt.

Mindegyik zsákmány mást ad. (egy power claw,4+ armor egy osztagnak,1 Mega armor) Miután egy egység felvett egy zsákmányt abban a körben nem mozoghat elvégre fel is kell venni és ki kell díszíteni.

Necron Feladatok: Megtalálni és helyre állítani a sérült Wraitheket. Miután talpkontaktusba került vele egy egység nem mozoghat abban a körben mivel a Wraithet helyreállítani egy kis időbe telik.

 

Miután a necronok megérkeztek haszontalan holmikat találtak vélhetőleg egy raktárban voltak. Kinyitották az ajtót és egy folyosóra értek ahol ketté váltak, hogy követhessék a jeleket.

Az orkok ennél hangosabban kikászálódtak a roncsokból majd szomorúan konstatálták, hogy a szobát porig rombolták így a zsákmány és a bunyó is elmarad. Kinyitva az ajtót ők is egy folyosóra értek ahol a horda szellemében elindultak együtt.

Eközben a necronok tovább haladtak a jel felé. A lord csapata egy ajtóhoz ért ami mögül vélhetően a jel is jött.

Az Orkok nagy ricsaja nem maradt feltűnésmentes ugyanis a semmiből egy Démon Herceg jelent meg. Aki megtámadta az ork boss-t. A Warboss megnyalta szája szélét majd egyenest nob-csapatával nekirohant a bestiának. Miközben a boyok elindultak a zsákmányért.

 

 A Necronok ez idő alatt mit sem sejtve haladtak tovább. A Lord és csapata kinyitotta az ajtót és meg is pillantották a sérült Wraith-ot.

Az Ork Warboss eközben ádáz csatát vívott Nob-jaival a bestia ellen. Két Nob-ot darabokra tépett a harcban de ő is megsérült.A Boyok pedig nyugodtan araszoltak a necronok felé mit sem sejtve. 

A Necron Lord és csapata végre elérte a Wraith-ot és neki is álltak a javításának. Miközben a másik csapat még mindig nem ért oda.

Az Orkoknál eközben a boss épp élet-halál harcot vívott az Démonnal.Ismét elvesztettek egy nob-ot és egy másik is a falnak lett csapva. Viszont a Démont végül sikerül megölnie a Bossnak, ami üvöltve hamuvá égett. Így hát elindulnak ők is a boyok felé akik jobbnak látják az ajtót még zárva hagyni.

 

A Necronok újjá épült Wraith-ja életjeleket fogott a közelből így utána nézett mi van ott. Ám mikor kinyitotta az ajtót nem várt meglepetés fogadta.Így hát gyorsan becsukta az ajtót és menekülőre fogták vissza a másik jel irányába.

Az Orkok természetesen üvöltve üldözőbe vették őket.Ám a becsukott ajtók némileg hátráltatták őket.

A Necronokkal azonban nem várt esemény történt. közvetlenül előttük egy Démon herceg jelent meg. Így hát kénytelenek voltak harcolni szerencsére a Wraith feltartotta és csupán egy kisebb ütést kapott ahogy a démon is.Eközben a másik csapat sikeresen megtalált és neki állt megjavítani a második Wraith-ot.

Az Orkok kihasználva a helyzetet egy WAAAGHH kereteiben megrohamozták a hátul maradt necron lordot és csapatát.A szűk tér nem kedvezett az orkok tömegének így csupán egy immortált ütöttek ki őtse eléggé ugyanis visszatért.

 A necronok két tűz közé voltak szorítva egyetlen esélyük az volt ha időben vissza teleportálódnak a hajóra ám ez még egy kis időbe telt mire sikerülhetett így tovább harcoltak. A démon nem tudott kárt tenni a Wraith-ban viszont a Wraith ismét ejtett a démonon egy vágást.

Az Orkok leszedtek még kettő immortalt közülük senki nem sérült meg. Ám a két necron ismét feléledt.

A csata hevében hirtelen kék fény tőrt elő és a necronok eltűntek. csupán egy hatalmas démont hagyva hátra ami dühöngve az orkok felé nézett...

A Necronok kiderítették, hogy egy birodalmi hajó volt, ami a pschitérben ragadt ott a démonok apránként ölték meg a legénységet ,hogy hogyan tért vissza az űrhajó arról jelenleg nincs adat.

Az Orkok felszerelés nélkül, nem találtak másik mentőkabint elég gyorsan így a démonok könnyedén darabokra tépték őket.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://warhammer40k.blog.hu/api/trackback/id/tr936128651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HPetyo 2014.09.22. 23:13:43

Nem értek a 40K-hoz, de érdekes elgondolás. Vagy ez "hivatalos" játékmenet?
Legközelebb figyelj oda a helyesírásra, mert néhol nehezen érthető. Amúgy jópofa beszámoló.

gerry666 2014.09.22. 23:16:02

@HPetyo: A rendes 40k terepasztalon játsszák szóval egy kicsit módosított szabály rendszert használtunk itt. Köszi az észrevételt majd igyekszek.
süti beállítások módosítása