Animus dinasztia

2014. szeptember 23. 19:13 - gerry666

Necron seregem története

A galaxis északi részén fekszik egy ősrégi bolygó az Inani VI. A bolygó valaha gazdag élővilággal, tengerekkel és dzsungelekkel büszkélkedhetett ám mára csupán egy elhagyatott kopár szikla amit csak a süvítő jeges szellő jár át... ám a 41-ik évezredben a föld alatt mélyen, valami megmozdult...

Mikor legyőzték a C'tanokat a bennük lévő nyers energia szétáramlott az egész univerzumban és az egyik megmaradt energia darabkája az itt fent tartott C'tan testbe költözött ami pont elég volt ahhoz, hogy egy ősrégi sírvilág feléledjen. Zavarodottan kelt hát fel álmából Pellax a sírvilág fáraója. Az itteni környezet nem kímélte a necron szerkezeteket sem legtöbbjük nem élte túl az évezredek sokaságát. Így hát hosszas helyreállítási folyamatok kezdődtek meg. Elsőként gyermekeit élesztette fel nem tudni, hogy valami ősrégi megmaradt ösztön vagy csupán a hatékonyság miatt de minden kétséget kizárólag rokonai és családtagjai a három gyermekén kívül mind elpusztultak.

Elsőnek a legidősebb gyermekét élesztette fel  Crudel-t hús vér korában nagyra törő és ambiciózus fajta volt ám az átalakítása után egyre inkább elfeledte ki is volt egykor. Pellax remélve megtartotta jó szokását elküldte hát a környező bolygók alantas lényei leigázására amíg ő felügyeli a sírvilágot, ám amire ő sem számított, hogy csupán ő tér vissza... véresen, koszosan... destroyerként. Crudel  minden egyes nappal egyre kevesebbet "érzett" nem látta értelmét életének nem tudta elfogadni mibenlétét így teljesen átalakíttatta magát, hogy hatékonyabb legyen  és az egyedül megmaradt utolsó értelmes dolgot tegye... pusztítson. Hogy mi történt a csapatival nem beszél a peremvidéken él egyedül várva apja felszólítását, hogy újra elpusztítson valamit.

Miközben Crudel a környező bolygókat ostromolta Pellax nem nagy örömére több lordot is felélesztettek akik meg kérdőjelezték tetteit köztük középső fiát Resac-t. Életében Resac igazi cselszövő volt és ezt gépiesített formájában is megtartotta. Pontosan ezért apja nem bízik benne hiszen könnyen lehet, hogy a helyére akar lépni. Ám Resac hűséges apjához de gyűlöli a testvéreit amiért apja őket jobban "szereti" talán pont ezért még gépesített formában is de az apja elismerésére vágyik.

Pellax utoljára a legkisebb gyermekét élesztette fel Devot-ot, Mikor még érző lény volt Devot egy igazi lángelmevolt mellette pedig egy szenvedélyes művész lélek nem igazán értett a harchoz de gyakorta épített lenyűgöző szerkezeteket, ám nemesi származása miatt ezt tiltották neki. Átalakítása után még apján is túltett tervezésben de a több tízezer éves álom neki sem tett jót. Mikor feléledt napról napra hiányzott neki valami de nem tudta mi egészen addig míg apja Crudel után nem küldte erősítésként. Eleinte testvérével együtt harcolt ám míg az egyik a hatékonyságra ment Devot az élvezetre egyre jobban elkezdte élvezni a hullák szétmarcangolását magára húzta áldozatai bőrét megitta vérüket ám a szomja nem csillapodott. Crudel nem nézte jó szemmel, hogy testvére megöli az ő áldozatait így hát útjaik ketté váltak.

Resac tisztában volt vele, hogy Crudel-t a többi nemes nem nézi jó szemmel féltek, hogy a csapatait talán ő maga pusztította el és hogy az elmezavara talán fertőző így hát Resac kapva az alkalmon a peremvidékre száműzte. Mikor pedig kistestvére visszatért félig bőrbe öltözve, bal keze elkorcsosulva pengékké formálódtak. Kihívta párbajra, bár Resac jobb harcos volt Devot őrülete kiszámíthatatlanná tette ami egy számító necron esetében megnehezítette a dolgot. A csata hevében megjelent apjuk akik megálljt parancsolt, Devot hallgatott a parancsra és letette a fegyverét ám Resac még mielőtt letette volna levágta Devot bal kezét. Devot ezt lehetőségként véve felkapta fegyverét levágta testévre energikaszályának fejét és a még olvadásban lévő csuklójához rögzítette. Még a cryptekeket is meglepte az a tény, hogy a karjára szerelt energiakasza müködőképes maradt talán maga Devot bütykölte meg vagy csak az őrülete által generált többlet energia működteti mindez rejtély maradt. Ahogy bátyjától úgy Devotol is féltek a többiek éppen ezért megpróbálták többször is elpusztítani engedve Resac-nak végül bezárták egy elkülönített helyre ahol az őrületét biztos nem kapja el senki, bár nem tudni, hogyan mikor csatára kerül a sor Devot valahogy kiszabadul és odavonzza a hozzá hasonlókat így egy őrült királyként uralkodva a többi nyúzó fölött a harc hevében lakmároznak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://warhammer40k.blog.hu/api/trackback/id/tr276722781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása