WARHAMMER 40000 VS STARCRAFT

2015. március 28. 22:49 - CaptainRudolf

part1 - Kezdetek

Eljött az ideje olyan legendás sci-fi univerzumról beszélni, amelyik bizony nem véletlenül büszkélkedhet az egyik legtöbb eladott játék nevével. Kezdjük egy kis történelemmel. 
gt8m1yp6j62r1288924091735.jpg
Az 1990-es évek első felében egy akkor még kis fejlesztő cég kereste fel a Games-Workshop-ot. Rts játékokat akartak készíteni a Fantasy és a 40.000 univerzumából. Persze kedves GWS barátaink azonnal nemet mondtak erre a felkeresésre. Nos igen .... ez a kis fejlesztőcég a Blizzard Entertainment volt. A nem válaszra a cég előrukkolt a saját először fantázia, majd sci-fi világával. Ezek a Warcraft, majd ennek a játék alapjaira épített Starcraft volt. Az első játék concept rajzai azonnal botrányt robbantottak ki, ugyanis egy az egyben le volt másolva jól ismert univerzumunkból az Űrgárdista erőpáncél. Végül a két cég ezt peren kívül megoldotta. Pletykák szerint a 2000-es évek közepén, a Dawn of War első részének megjelenése előtt a GWS kereste fel az  akkor már világhírű fejlesztőcsapatot, de végül nem sikerült megegyezniük, így a miniatúra gyártó és kreáló a THQ-nál lyukadt ki. Holnap kicsit boncolgatjuk a Dawn of War 2 és a Starcraft 2-t kicsit mélyebben. A Császár mindenkit óv!
-CaptainRudolf

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://warhammer40k.blog.hu/api/trackback/id/tr977314236

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MasterDwalin 2015.04.04. 19:09:46

Én örülök, hogy a Blizzard végül maga alkotta meg azt, amit ma Warcraft-nak hívunk! A WoW-nak hála a Warcraft-nak szerteágazó és mély háttértörténete van. Legalább olyan, mint a Warhammer-nek! És én a Warcraft-ot mindig is a világa miatt szerettem annyira! Az is sötét, és gyakran apokaliptikus is, mégis nem lehet sem a Hordára sem a Szövetségre azt mondani, hogy ez most "pure" jó vagy gonosz.
A Starcraft játékokkal sose játszottam, így arról nem tudok nyilatkozni, de valószínűleg meg se közelíti a 40k fluffját! De a maga nemében biztosan részletes az is!
süti beállítások módosítása